De Kat

De kat is een van de oudste huisdieren van de mens en stamt af van de leeuw. 

Katten kunnen soms erg eigenwijs zijn en de snoepjes die ze anders heerlijk vinden daar halen ze ineens hun neus voor op.

In onze winkel hebben we een ruim assortiment voeding, speeltjes en andere benodigdheden voor katten van alle leeftijden.

Een nieuwe kat of kitten.

Wat hebben ze allemaal nodig?

- Kattenbak.

- Kattenbak vulling. Bij kittens word het sterk aangeraden om eerst houtkorrels te gebruiken dit omdat kittens nog wel eens de kattenbakvulling op willen eten.

- Poepschep.

- Voer- en waterbak. Het beste is om een fonteintje te gebruiken zo verklein je de kans op blaasgruis.

- Voeding. Bepaal van te voren welke kwaliteit voeding je wilt gaan geven en of je liever rauw voer of brokjes wilt gaan voeren.

- Krabpaal of krabplank. Zo voorkom je grotendeels dat de kat in de bank gaat hangen.

- Een lekkere ligplaats. Het liefst hoog, katten houden er van om overzicht te hebben.

- Snoepjes. Om je kat of kitten truckjes te leren of zodat hij ‘s avonds weer netjes naar huis komt.

- Halsbandje. Het beste is natuurlijk om uw kat te laten chippen. Het is voor mensen alleen wel heel makkelijk als ze gelijk het telefoonnummer kunnen zien als ze een kat vinden.

- Speeltjes!!! Bijna elke kat vindt het leuk om lekker te spelen. Bij sommige katten moet je alleen net even iets harder je best doen dan bij andere. Eigenlijk moet je met elke kat minimaal 30 minuten per dag spelen. Het beste is ‘s avonds even een half uurtje druk met hem spelen en daarna een beloning geven. Dan heb je ‘s nachts een veel rustigere kat dan wanneer je dat niet doet.

 

Een laatste tip:

Laat je kat ‘s avonds niet meer naar buiten. Katten willen toch graag een tijdje buiten blijven en zijn dan niet terug voor u naar bed gaat. ‘S nachts kunt u uw kat niet goed in de gaten houden en bestaat de kans dat ze gaan vechten en met wonden ‘s ochtends weer thuiskomen.